Tuesday, August 18, 2009

macam-macam..

nak cerita..

last friday aqil turns 4 months sudaa...suppose that en suami belikan saya kek ( aqil x leh makan agi..so mama dia yg nak ye..huhuhu) tp x dapat2 lg..geram nye...xpe lah nanti tuntut lagi skalik kat en suami..

masa aqil 3 stgh bulan ari tu, aqil dah mula meniarap..bukan main lg seronok nye dia..skang ni lg la ligat dia memusing kan badan dan bergolek2..risau je kalo letakkan dia sorang2 je kat depan tv..ni nasib baik blom lg menyusur ke depan..kalo x,kacau bilau satu omah..

ever since dia dah pandai meniarap ni..nak pakaikan baju aqil pon da macam berjuang je..berpeluh2 saya nih nak siapkan dia..penat tu...

minggu ni da masuk 3 minggu saya dan aqil tinggal berdua je kat umah..en suami hanya balik weekend je..aktiviti kami berdua kat umah simple je la kire nye...pagi saya bangun awal sket( awal sket je dr zaman bujang dolu), saya siap2, make up alakadar..pastu baru la saya kejutkan anakanda bangun..tu pon kadang2 aqil bangun dulu dr mama nya nih..normally every morning saya akan mandikan aqil alakadar je..cam x best lak kalo anta aqil kat babysitter dengan bau masam x mandi (even bau baby sgt best di setiap mase)..da ready baru la g keje..Aqil, saya anta kat babysitter berhampiran ngan kilang( ye antara umah saya ngan kilang 22km ye tuan2 puan2)..ptg balik keje, saya amik aqil kami terus balik umah je..mlm ari, aktiviti main2 ngan aqil plak..melayan anakanda yang semakin ligat skang nih..sian aqil kdg2 terpaksa main sorg2 je sebab saya nak kena berkemas ape2 yg patut di rumah lak..org tgk kami mcm ok je bile tinggal berdua..hakikat nye, kepayahan tu akan datang bile anakanda tak sihat..minggu ni pon aqil kurang sihat..aqil selsema la plak..kalo da tgh mlm smpi subuh tu hidung dia asik tersumbat je...mula la aqil meraung je..x tau la camane nak wat utk ilangkan selsema tu..semoga aqil cepat sembuh..

last sunday, we went to Giant Teluk Intan..kami sempat singgah ke booth kids learning program dwibahasa Noddy keluaran Enid Blyton..kebetulan mmg saya mencari2 bahan pembelajaran utk anak saya..setelah berkira-kira dengan en suami, kami bersetuju untuk amik program nih..dan semalam kami telah menerima set yang ditempah...(nanti i story lg psl program nih..bagus tau)..malam semalam, saya cube try test tgk aqil minat ke x ngan vcd tu..dan video kat bwh ni hasil dr tangkapan smlm..enjoy lah tgk video aqil ni..(gambar nye kelabu..x clear sgt)

video

...................melentur buluh biarlah dr rebung nya.........................

No comments:

Post a Comment