Tuesday, November 10, 2009

bile je…

ermmm bile je la nak dapat tukar nye…aqil da nak 7 bulan…xde ape2 cerita pon pasal pertukaran nih….boring dah nak tanye…..i’m just hoping that by Jan 2010, aii da tukar ke KL…lots of time wasted la…masa2 aqil untuk bersama ngan en suami..masa2 en suami kena drive all the way utk balik umah every weekend..masa2 untuk aii do something yang berfaedah..eg smbg study, decorate umah etc…macam2 arr ketinggalan…

cakap psl decorate umah nih..lagik la cam x best jekk..eversince MAY 2006, i ditransferkan ke Teluk Intan nih..aii tak banyak beli barang2 untuk mengisi rumah sewa yang kosong tuh…even smpi skang pown, aii masih x dapat nak beli sofa ke..almari display ke..hiasan2 umah ape tah lagik…harap ade TV, peti sejuk, dapur ngan washing machine(wajib) je..my dad cakap tak yah beli banyak2 nanti senang kalo nak pindah…

in 2008, i’m married to en suami..still barang umah x dapat nak beli..sebab nye???? after one month duduk sebumbung..en suami kena transfer ke KL!!!! membawa diri la aii balik ke Teluk Intan( sempat dok Sungkai..umah kuarters en suami)..my dad lagi la x bagi beli ape2 furniture utk rumah sewa aii tuh..reason..senang nak pindah…

Oct 2008, i was like 5 months preggy, i anta surat pertukaran ke KL..there’s a good reason la kan nak mintak pindah..follow up nye bebaik, PSM cakap ok bagi dua bulan..dua bulan lagik follow up lagik..tunggu awal taun…tensen sket dahhh…mase awal taun 2009 xde ape2 cite..pastu dengar2 lak kate tempat da ade..tp tunggu aii bersalin dulu ( mase nih penuh harapan lepas pantang dapat la tukar ) TP!!!!!! haremmm x de ape2 pongg…depa suh tunggu replace ment aii kat sini dulu…hadoyaiiii bile je nak pindah KL nih..

and NOW aqil is 7 months old..masih senyap..ayahanda cakap tunggu la smpi ujung taun…senang nak kira BONUS..hmmmm make sense gak…ok tp aii still need to know that dapat ke aiii pertukaran ke KL tuh…kalo dapat senang la nak plan carik umah lagik..ye la..bukan dekat sri rampai ngan cheras tuuu…nak kena carik tempat strategik utk kami anak-beranak nanti..kalo ikut perancangan memang arr nak beli umah je terus..tp kat area mane je ye..ermm still need to think more..

cite aii larik dr bab furniture umah la td hahahaha…(ujan tgh lebat skang nih 6.00pm---camane nak balik!!!!)  so kesimpulan nye x dapek la aii nak beli perabot umah..tu pon aii beli set bilik tidur, ayahanda bising gile…camane nak pindah nanti..hrmmm x kan nak tdo kat lantai je(even skang nih kena kuarkan katil dr bilik) ..aqil tido lasak tuh…takut lak dia jatuh katil…but the point is..umah aii memang kosong dr zaman bujang smpai la ke kawen…

pasal smbg study tuh, palnning lame sebenar nye…ingat nak wat ACCA @ master ke…tp nye mane de mase nak g kelas nye…sape nak jaga aqil..aii da la sengsorang kat sini..susah gak la…i rase kalo da pindah KL mungkin senang sket la kot..aqil bleh anta je kat umah parents aii kat Shah Alam kalo aii nak g kelas..but still, ai kena pindah KL…

UIIIHHHHH….BILE nak dapat tukar nih???? Hate to wait…tp ape mau buat…kena sabar…Dis weekend aii nak tanya balik psl pertukaran aii kat ayahanda..my dad is working under the company as mine..of course different department..

 

 

-----hrmmmmmmm bosan nyeeee!!!!!-------------

1 comment:

  1. ishk2..sian ain..harap2 ada good news dalam masa terdekat

    ReplyDelete